Vlaams Belang Brakel overhandigde lectuur in de Brakelse bib

Vandaag gaf  het Vlaams belang gemeenteraadslid  Veronique Lenvain en Herman Steenbrugge (raad bib) een schenking aan de Brakelse Bibliotheek. Veronique overhandigde vier boeken van de acteurs: Tom Van Grieken, “En nu is het aan ons”, “Toekomst in eigen handen”, “De ontvoering van Europa” van Gerolf Annemans en “Corona blunderboek” van Barbara Pas en Chris Janssens.

Bij nazicht in de Brakelse bibliotheek kwam ze tot de conclusie dat er een grote kloof bestaat in het aanbod van boeken van Vlaamse auteurs uit de politieke wereld, al dan niet actueel of uit het politieke verleden. Het is opmerkelijk te noemen dat er geen enkel boek terug te vinden was van een schrijver die actief is of was als politicus van het Vlaams Belang. De boeken werden zorgvuldig in ontvangst genomen en zullen beschikbaar zijn vanaf volgende week.

Gemeenteraadslid Veronique Lenvain stelde deze vraag ook tijdens de laatste gemeenteraad waarom er in de bib geen enkel   boek aanwezig is   over het Vlaams Belang.

Schepen voor cultuur Marijn Devalck (Open Vld) zei dat het zeker niet de bedoeling is om boeken te weren.   “Heel wat politiekers schreven al boeken en ook onze voormalige burgemeester Herman   De Croo schonk al boeken aan de bib. Een boek kan anders als het er niet is nog steeds worden opgevraagd   in de catalogus ( reservatiesysteem) van Oost-Vlaanderen.”