Zottegem POETST jammer genoeg met heel veel resultaat

De Poets 2021 actie, de grote Zottegemse lenteschoonmaak, waarbij iedereen werd opgeroepen om zwerfvuil te ruimen vandaag was een groot succes. Wat betreft het aantal deelnemers, en jammer genoeg ook wat betreft de hoeveelheid opgehaald zwerfvuil.  

Lees meer over Poets 2021 via deze link. De oproep waarvan sprake viel allesbehalve in dovemansoren want Zottegems leek vandaag wel overspoeld door grijpgrage vrijwilligers. Zij die regelmatig in het straatbeeld te zien zijn gewapend met grijpers en witte vuilniszakken en ook allerhande individuen, groeperingen en politieke partijen.

“Vandaag zijn 333 vrijwilligers de baan op om de Zottegemse straten, trage wegen, bermen etc. zwerfvuilvrij te maken”, zegt Zottegems schepen van Leefmilieu en initiatiefnemer Leen Goossens (CD&V). “Op die manier worden meer dan 200 straten gepoetst gespreid over alle deelgemeenten. Ook wij (zie foto hieronder) hebben ons steentje bijgedragen en 4 baantjes in Oudenhove gepoetst. Vol trots tonen we onze buit. Hoog tijd wel dat er op Vlaams niveau werk gemaakt wordt van statiegeld op blikjes. Dat zou onze zak al heel wat verlichten.”

© Vlaams Belang Zottegem