Tiende editie van Bruisend Balegem is pas op 15 augustus 2022

Muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel

‘We krijgen nogal wat vragen wanneer de volgende editie van Bruisend Balegem zal plaats vinden. Voor alle duidelijkheid: de tiende editie van Bruisend Balegem zal pas plaats vinden op   15 augustus 2022’, meldt opperbruiser Christ Meuleman. ‘We bekijken ook of er ter gegenheid van de kermis in augustus 2021 ‘iets kleinschaligs’ mogelijk is’. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De tiende editie was voorzien op   zaterdag 15 augustus 2020. Iedereen keek vol goesting en ambitie uit naar een nieuwe feesteditie van Bruisend Balegem.   Maar corona plukte het feest weg. Het virus blijft maar doorklauwen. Voor de tiende keer zou Balegem gonzen van feestgedruis, pittige muziek, lachende gezichten. Maar het mocht niet zijn, ook niet in 2021,   overmacht’, zuchten de bruisers in koor.   Het Bruisend Balegem-comit é slaagde er steeds in op zijn eigen manier de duizenden bezoekers een fantastisch, muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel aan te bieden.

De code Covid-19 zet ons land op slot. Jammer maar logisch. Ook bij Bruisend Balegem rezen de twijfels. Lukt het of lukt het niet? Het strafste dorpsfeest van het zuiden van Oost-Vlaanderen is de facto een massa-evenement. De tiende editie van Bruisend Balegem wordt niet geschrapt maar verhuist definitief naar 15 augustus 2022, bij leven en welzijn en in een virusvrije wereld.

Op naar Bruisend Balegem 2022. Het vele werk dat reeds is gebeurd mag geen verloren werk zijn. Het is kwestie van de verschillende aspecten van de organisatie te projecteren naar 2022. We maken er werk van’, duidt opperbruiser Christ Meuleman namens het ronduit schitterend Team Bruisend Balegem.     Reporter 17