Bewoners Buizemontstraat zijn vragende partij om wildparkeren aan te pakken


Geraardsbergen. Het parkeergedrag van heel wat automobilisten leidt bij de bewoners van de Buizemontstraat en de Pelgrimsweg tot heel wat irritatie. Het probleem is duidelijk: er zijn te weinig parkeerplaatsen voor te veel wagens. Daardoor parkeren bestuurders hun wagens op voetpaden en plaatsen waar ze hun wagen niet mogen achterlaten.

Op de foto is duidelijk te zien hoe meerdere wagens op de stoep parkeren, terwijl de voetgangers naar de straat moeten uitwijken. Veilig? De Pelgrimsweg komt uit op de Buizemontstraat. Aan de overkant staan ook verschillende wagens geparkeerd, wat verboden is. Deze plaatsen moeten voor de hulpdiensten worden vrijgehouden. Brandweerwagens moeten immers voldoende plaats hebben om de Pelgrimsweg in te draaien.

In het algemeen politiereglement Geraardsbergen/Lierde staat duidelijk vermeld dat deze overtredingen tot administratieve geldboetes kunnen leiden. Een aantal buurtbewoners vraagt aan de politie om kordater op te treden en is vragende partij om samen met het stadsbestuur naar een oplossing te zoeken. ‘We vragen enkel dat de automobilisten rekening houden met de veiligheid van de voetgangers en dat ze de gebods- en verbodsbepalingen naleven’, laat een inwoner ons weten.

Meer info:
https://www.politie.be/5428/sites/5428/files/attachments/2020.10.14_Algemeen%20politiereglement.pdf

Julien Borremans