Vaccinatiecentra in Vlaamse Ardennen zetten 10 000ste prik

In het vaccinatiecentrum de Qubus in Oudenaarde wordt vanavond de 10 000ste prik geplaatst. “We zijn recent een versnelling hoger kunnen schakelen in het vaccineren. De 10 000ste prik is dan ook een feestelijk moment”, zegt Geert Naudts, coördinator van de vaccinatiecampagne in de Vlaamse Ardennen.

 Deze week worden meer dan 4000 inwoners gevaccineerd in de vaccinatiecentra de Qubus in Oudenaarde en het COC in Ronse. Dat zorgt ervoor dat de teller in de vaccinatiecentra over de 10 000 gaat. De feestelijke 10 000ste prik wordt ontvangen door Francine De Nys (85), inwoner uit Gavere.

Burgemeester Denis Dierick uit Gavere zet haar in de bloemetjes. “Het is belangrijk dat we toch even stilstaan bij deze mijlpaal. Uiteraard hopen we dat we snel élke inwoner uit de Vlaamse Ardennen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Denis Dierick.

In de Vlaamse Ardennen is de vaccinatiecampagne bij de zorgverleners en bij de leeftijdsgroep van 85-plussers zo goed als afgerond. 88% van de zorgverleners hebben zich laten vaccineren. Binnen de leeftijdsgroep van 85 jaar en ouder, ontving 95% de coronaprik. Vanaf volgende week zijn inwoners vanaf 70 jaar aan de beurt. Over de hele vaccinatiecampagne worden ongeveer 90 000 inwoners verwacht in de vaccinatiecentra in de Vlaamse Ardennen.