©Katrijn D'Hondt

Mel’s Rose, durf te spreken!

VZW Mel's Rose, dat beoogt awareness te cre ëren voor mensen met OCD

Mel's RoseVZW Mel’s Rose, dat beoogt awareness te cre ëren voor mensen met OCD (obsessive compulsive disorder, red.), kwam woensdag 7 april aan bod in het tv-programma Alloo. VZW Mel’s Rose wilt de ziekte bespreekbaar maken en is opgericht door Jonathan D’Hondt, wiens echtgenote Melanie Vaernewyck vorige zomer uit het leven stapte ten gevolge van deze psychische aandoening. De slagzin van de VZW is dan ook “Durf Te Spreken!”

‘Little Princess of Mine’ gaat over de onzichtbare strijd van een zorgzame moeder, die haar — op dat moment te jonge — dochter tracht uit te leggen waarom mama er niet altijd kan zijn. Het nummer werd ingezongen door een handvol Vlaamse artiesten, waaronder Billie Bentein (Netsky), acteur Bram Van Outryve, Jana De Valck, Janne Blommaert en Nona Dekeyser.

Mel’s Rose is een vzw die ontstaan is ter nagedachtenis en vanuit het verhaal van Melanie. Een jonge vrolijke vrouw die leed aan de ziekte OCD/OCS ( Obsessieve Compulsieve Stoornis, ook wel dwangneurose genoemd). Melanie wilde anderen helpen en probeerde haar ziekte bespreekbaar te maken. Mel’s Rose zet haar strijd tegen OCD nu verder.

Enkele maanden geleden nam VZW Mel’s Rose contact op met Yellowfish Productions, een jong en klein videoproductiehuis uit het Oost-Vlaamse Merelbeke, met de vraag of we hen voor het goede doel wilden helpen met de productie van een professionele muziekvideo. We zeiden meteen ‘ja’ uiteraard! De opnames vonden plaats in februari. Het draaiboek werd samengesteld door Aude Dewerchin van Het Muziekhuis. Het duurde maar liefst 12 uren om de videobeelden vast te leggen. Iedere muzikant moest namelijk afzonderlijk worden gefilmd door de geldende covid-maatregelen. É én van de artiesten in de video is Jonathan zelf, die je kan zien aan de piano. Dochter Lauren, aan wie Melanie het gedicht opdroeg, kreeg eveneens een rol. Intussen is de videoclip gemonteerd en wordt deze officieel vrijgegeven na de uitzending van Alloo, aanstaande woensdag 7/4 op VTM.

Indien u meer informatie wenst over VZW Mel’s Rose of over OCD/dwangneurose, kan u dat vinden op  https://www.melsrose.be/