Kevin Lievens (29) blust brand en voorkomt veel erger


Idegem. Op maandag 12 april brak er omstreeks 19.00 uur een brand in de keuken van een woning in de Radenberg te Idegem uit. Een meisje had een kookpan met olie op het vuur gezet om te bakken. Ze ging naar het eerste verdiep en verloor de kokende pot olie uit het oog. De olie vatte vuur en de vlammen sloegen over naar de dampkap. Het meisje liep in paniek naar buiten.

Kevin Lievens (29) — installateur van o.a. brandinstallaties — kwam net terug van zijn werk en zat nog achter het stuur van zijn bestelwagen, toen het meisje zijn richting uitliep. Kevin is immers de overbuur. Totaal in de war, vroeg ze aan Kevin om naar de brandweer te bellen, wat hij ook deed. Daarna ging Kevin het huis binnen om te kijken of hij de brand kon blussen. ‘De rook was verstikkend’, getuigde Kevin. ‘Aanvankelijk kon ik de keuken niet binnen omdat de rookontwikkeling te hevig was. Pas na een tijdje kon ik de ruimte binnen.’

Kevin nam onmiddellijk het heft in handen en bluste de brand met enkele natte dweilen. ‘Toen ik de keuken uiteindelijk binnen kon, brandde de dampkap nog. Ik nam onmiddellijk enkele natte doeken en bluste het brandje.’

De Brandweer was heel snel en massaal aanwezig. De politie sloot de straat af. De hulpdiensten hadden de situatie — met medewerking van Kevin Lievens — heel snel onder controle.

Julien Borremans