Kaap van 20% overschreden op de vaccinatieteller van de eerstelijnszone Panacea.

Dat wil zeggen dat meer dan 20% van de inwoners (18+) van alle gemeenten binnen deze eerstelijnszone al minstens 1 prik heeft gekregen.

Bij de opstart van de vaccinatiecentra (Zottegem & Herzele) werden er gemiddeld 200-400 vaccins per week geleverd en werd er op twee vaccinatielijnen gevaccineerd.
“Het aantal vaccins die we per levering ontvangen neemt toe waardoor we de vaccinatiecentra meerdere dagen openen, de openingsuren uitbreiden en de aantal operationele vaccinatielijnen opschalen naar 3 in Herzele en 4 in Zottegem”, verduidelijkt Karen van Lierde, programmamanager vaccinatiecentra Panacea.

Ook de routine van het hele vaccinatieproces stijgt waardoor er zich om de twee minuten een nieuwe persoon aanmeldt. Dit is mede te danken aan de gedrevenheid van het personeel in beide centra en het tomeloze engagement van de vrijwilligers. Het inzetten van deze laatste groep zal met mondjesmaat worden opgedreven, zodat ze na een opleiding, mee kunnen worden ingeschakeld in de werking van het vaccinatiecentrum.

Momenteel zijn de 70-plussers aan de beurt en zijn er ook al mensen die voor hun tweede  prik komen.
De risicopati ënten zullen samen met de doelgroep 65 tot 69-jarigen worden uitgenodigd.

Het aantal geleverde vaccins stijgt, het aantal bezoekers stijgt en dus stijgen ook de binnenkomende telefoons in het callcenter. De ploeg werd intussen al uitgebreid naar 21 medewerkers, bestaande uit gemeentepersoneel van de zes gemeenten. Ze worden overstelpt met vragen om de uitnodiging te bevestigen, waardoor de wachttijden hoog oplopen. We vragen dan ook om de uitnodiging via de opgegeven website te bevestigen, eventueel met de hulp van familie, vrienden of buren.

Voor alle duidelijkheid, er gaan geen vaccins verloren, alles wordt toegediend! Vanaf volgende week zullen vaccinatiecentra Herzele en Zottegem ook van start gaan met de reservelijst QVAX. Je kan je hiervoor (enkel) via de website www.qvax.be inschrijven.