Buitenspeeldag in de eigen bubbel op woensdag 21 april

Geen traditionele Buitenspeeldag dit jaar, maar een fijn coronaproof alternatief! De jeugd- en sportdienst zette haar schouders onder vier online ateliers waarin kinderen (en ouders) tips krijgen om op woensdagnamiddag 21 april in de eigen bubbel naar buiten te trekken voor een leuke sport- en spelnamiddag.

Online opdrachten

Op 21 april zullen er op www.ninove.be/buitenspeeldag actieve uitdagingen, creatieve ideetjes en zotte spelletjes te vinden zijn, binnen vier online ateliers: sport-, spel-, crea- of kleuteratelier. Ook op de Facebook- en Instagrampagina van de jeugddienst zullen de hele namiddag toffe uitdagingen verschijnen om het buitenspelen nog leuker te maken.

 #buitenspeeldag2021

Kinderen worden ook opgeroepen om op 21 april een ‘buitenspeelafdruk’ te maken aan hun voordeur: met verf kunnen ze hun voetafdruk achterlaten op de straat waar ze wonen en spelen. Een plezante manier om het recht op spelen en sporten in de publieke ruimte letterlijk te onderstrepen!

Foto’s of video’s van de activiteiten op 21 april mogen gepost worden op de eigen social media met #buitenspeeldag2021. Wie ook de jeugddienst tagt (of hen de foto bezorgd via jeugd@ninove.be) ziet misschien zijn of haar foto of video verschijnen op de social mediakanalen van de stad!

Uitstapje naar de speelotheek

Wie sport- en spelmateriaal zoekt voor de Buitenspeeldag kan ook altijd het aanbod in Speelodroom, de speelotheek aan de Bevrijdingslaan, checken. Voor kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen zijn er gratis knutselboxen. Speelodroom is elke woensdag open tussen 11 uur en 17 uur.