Vertelwandeling en volksmuziek voor Erfgoeddag

Zaterdag 24 en zondag 25 april is het Erfgoeddag. Dit jaar staat alles in het teken van het thema ‘nacht’. Dienst Cultuur van lokaal bestuur Haaltert organiseert daarom 2 coronaveilige activiteiten die een ode brengen aan de oude volkscultuur van verhalen vertellen en muziek maken, traditioneel verbonden met donkere avonden en nachten.

Vertelwandeling: Tijdens de gezinsvriendelijke vertelwandeling ontdekken wandelaars enkele oude volksgedichten die ze kunnen beluisteren via een QR-code.
Deze wandeling is gratis. Je kan binnenkort een plan van de wandelroute vinden op de website van lokaal bestuur Haaltert of een exemplaar ophalen in de bib.

De wandeling (max. 4 km) vertrekt aan de roepsteen (tussen huisnummer 13 en 15), Sint-Goriksplein, Haaltert.
Geïnteresseerden kunnen de wandeling volgen op zaterdag 24 en zondag 25 april op een tijdstip naar keuze.
Wandelen mag met max. 4 personen en mondmasker is verplicht vanaf 10 jaar.

Veerle Baeyens, burgemeester: “Gaan wandelen en je gemeente verder ontdekken kan volledig conform alle coronamaatregelen. Kom dus even uit je kot en laat je verrassen door de mooie gedichten op je weg.”

Volksmuziek ‘Stampen en Dagen’

Musiceren wordt traditioneel gelinkt aan de nacht. Op zondag 25 april om 19u geven de volkszangers van ‘Stampen en Dagen’ daarom een digitaal optreden via streaming.

Het optreden is gratis en zal 1u30 duren. De link naar het optreden zal nog gecommuniceerd worden op de website van lokaal bestuur Haaltert en via de Facebook pagina.

Bart Ottoy, schepen van Cultuur: “Cultuur is van alle tijden, dus ook coronatijden, weliswaar met een aangepast programma. Pik dit dus zeker mee en geniet van wat onze volkscultuur je te bieden heeft!”