Zottegemnaars schrikken van prijskaartje Diftar-systeem

Enkele lezers hebben bij NUUS hun ongenoegen geuit over het prijskaartje van het pas ingevoerde DIFTAR-systeem waarbij het restafval bij het ophalen wordt gewogen en je betaalt per gewicht en dus niet langer per vuilniszak zoals vroeger.

Een vuilniszak kostte 1,5 euro. En in het nieuwe systeem kosten twee vuilzakken volgens de lezers ongeveer 6 à 7 euro. Een pak duurder dus. Ook in andere gemeenten waar het DIFTAR-systeem is er discussie over het al dan niet duurder geworden systeem. Zottegems schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V) liet bij de lancering in Zottegem weten dat de prijs voor het ophalen   al jaren niet meer geïndexeerd is geweest en gaf ook aan dat het DIFTAR-systeem inderdaad duurder uitvalt voor mensen die nu al goed sorteren.

Er zijn gelijkaardige klachten mbt het ophalen van het GFT-afval vanuit gemeenten waar met hetzelfde systeem gewerkt wordt. Ook Zottegem is voor GFT overgeschakeld naar het systeem met weging.

Lees meer via onderstaande links:

Wat is gewogen diftar?

Gewogen diftar van start in Zottegem op 5 april

Zottegem gaat aan de slag met diftar voor afvalophaling: goedkoper voor wie gaat sorteren, duurder voor zij die dat al deden