Oosterzeelse club kan ‘Vlaanderen Wandelt Lokaal’ pas organiseren op 27 juni 2021

Wandelclub WSV Land van Rhode vzw was klaar om op zondag 25 april in Oosterzele zijn eigen wandeltocht ‘Vlaanderen Wandelt Lokaal’ in te richten. Helaas, door corona besloot Wandelsport Vlaanderen vzw de new look wandeltocht te verplaatsen naar zondag 27 juni 2021. Meer dan 100 wandelclubs, ook onze bloedeigen Oosterzeelse Wandelclub, voorzien een wandelevenement. Ook in moeilijke tijden blijft de Oosterzeelse wandelclub zijn eigen weg banen en organiseerde met succes al een aantal ‘corona- wandelingen’. WSV Land van Rode vzw hoopt zo snel mogelijk terug te keren naar de offici ële wandeltochten. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Een pluim voor het bestuur, in deze vermaledijde coronatijden slaagt de Oosterzeelse wandelclub erin een volledig clubblad (digitale-, papieren versie) aan te bieden aan zijn leden en sponsors. Door corona werden de klassieke ‘Nationale Wandeldagen’ vervangen door ‘Vlaanderen Wandelt Lokaal’. De Oosterzeelse Wandelclub greep meteen de kans om een eigen wandeling te organiseren. Het bestuur blijft niet bij de pakken zitten en gaat deze uitdaging aan. De tocht ‘Vlaanderen Wandelt Lokaal’ start vanuit het GILO Oosterzele, Geraardsbergsesteenweg 69. De club kiest ervoor om met drie afzonderlijke lussen te werken die in combinatie een maximale afstand van 23,4 km bevatten. Lus 1 (rood) heeft een afstand van 9,4 of 7,2 km, lus 2 (blauw): 8 of 4,6 km, lus 3: (groen): 6 km (geschikt voor buggy’s en rolstoelen). De lussen zijn onderling te combineren.
Sinds de start van de coronapandemie hebben velen het wandelen (her)ontdekt. We raden je ‘Vlaanderen Wandelt Lokaal’ ten zeerste aan. Er is heel wat te zien. We vatten het aanbod van WSV Land van Rhode vzw samen in vier verleidelijke werkwoorden: Beleef, Bewonder, Ontdek en Geniet. Neem deze geboden gerust aan als een gouden raad.

Wandel mee
Wie op zoek is naar een zinvolle én gezonde vrijetijdsbesteding krijgt op 27 juni 2021 de kans om eens kennis te maken met de Oosterzeelse Wandelclub WSV Land van Rhode vzw. De club koestert zijn trouwe leden, maar wil nog meer mensen over de streep halen. Trek de wandelschoenen aan. Er zijn een aantal obstakels, de Oosterzeelse wandelclub wil die één voor één wegwerken. De meeste mensen onderschatten zichzelf. Omdat ze nooit wandelen, lijkt een 5 of 6 kilometer hen al ondoenbaar. Zet de stap en wandel gewoon eens mee en ontdek hoe leuk wandelen is. Het parcours wordt telkens meesterlijk uitgetekend. Je mag het afstappen op je eigen tempo. Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12.   Reporter 17

X