©AniCura Dierenkliniek De Molenhoek - Buitenkant

Ninoofse dierenartsenpraktijk De Molenhoek wordt dierenkliniek met meer geavanceerde zorg

Zaterdag 24 april is het Werelddierenartsendag en kondigt De Molenhoek officieel zijn nieuwe dierenkliniek aan op de Brakelsesteenweg 323 in Ninove. Recent sloot de praktijk zich aan bij AniCura, een Europees netwerk van dierenartsen, en evolueerde tot één van de weinige dierenklinieken in België. Deze stap was nodig om te kunnen blijven investeren en groeien in geavanceerde diergeneeskundige zorg. Baasjes uit de streek kunnen nog steeds terecht bij hun vertrouwde dierenarts voor de gewoonlijke preventieve zorg en behandelingen maar dus ook voor hoogstaande gespecialiseerde diergeneeskundige zorg voor hun hond, kat, konijn of knaagdier. Collega-dierenartsen kunnen daarnaast ook meer patiënten doorsturen naar AniCura Dierenkliniek De Molenhoek voor verder onderzoek, behandeling en operaties.

Zelfde team, nog betere dienstverlening 

AniCura Dierenkliniek De Molenhoek is nu één van de weinige dierenklinieken in België. De nieuwe kliniek ligt op een kilometer van de oude praktijk en heeft een ruime parking. Het team is nu 24/7 bereikbaar en beschikt over 3 operatiezalen, 6 consultatieruimtes, een eigen laboratorium, apparatuur om echo’s en RX-beelden te nemen en binnenkort komt er zelfs een CT-scan. In AniCura vond De Molenhoek een complementaire partner die dezelfde doelen m.b.t. hoogkwalitatieve diergeneeskundige zorg nastreeft. Zij bieden ondersteuning voor de investeringen en opleidingen die nodig zijn om steeds meer gespecialiseerde zorg aan te bieden. Zowel de dierenartsen als de dieren halen dus voordeel uit de samenwerking.

©AniCura Dierenkliniek De Molenhoek – Philippe Van Vooren, dierenarts bij AniCura Dierenkliniek De Molenhoek

Philippe Van Vooren, dierenarts bij AniCura Dierenkliniek De Molenhoek vertelt: “De Molenhoek staat al sinds 1997 voor kwaliteit en zorg. Gedurende de 32 jaar dat ik dierenarts ben, evolueerden de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling sterk. Dit maakt ons beroep interessant, maar ook uitdagend. Door deze evolutie en om de beste zorg aan onze patiëntjes te geven, is er nood aan investeringen in infrastructuur, apparatuur en opleiding voor ons team. Door aan te sluiten bij AniCura ligt dit binnen handbereik en kunnen onze dierenartsen hun eigen sterktes ontwikkelen via opleiding en kennisuitwisseling met collega’s in heel Europa. Daarnaast garandeert dit ook de continuïteit van de praktijk. Het vertrouwde team blijft verder instaan voor de zorg en behandeling van uw huisdier en onze klanten kunnen blijven rekenen op een goede prijs-kwaliteitsverhouding.”

Opnieuw écht focus op dierenarts zijn 

Baasjes stellen steeds hogere eisen op vlak van medische zorgen. AniCura gelooft sterk in de nood aan verdere geavanceerde diergeneeskunde waarbij het delen van kennis en middelen centraal staat. AniCura-dierenartsen werken zo samen over de praktijkgrenzen heen. Binnen hun netwerk kan je terecht voor alle preventieve zorgen zoals vaccinaties en ontwormen maar vind je ook gediplomeerde specialisten in chirurgie, medische beeldvorming, tandheelkunde, interne geneeskunde, neurologie, oncologie, etc. Ook op vlak van service verwachten de baasjes steeds meer. Online een afspraak maken of digitaal advies krijgen vanop afstand beschouwt men als vanzelfsprekend, net zoals in andere sectoren. Om tevens aan die verwachtingen te voldoen, kunnen de AniCura-dierenartsen rekenen op een centraal team van niet-dierenartsen dat hen bijstaat in communicatie, administratie en personeelszaken zodat zij zich volledig kunnen focussen op hetgeen ze het liefst doen: dierenarts zijn.

©AniCura Dierenkliniek De Molenhoek
©AniCura Dierenkliniek De Molenhoek – operatiekwartier

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X