Een hart onder de riem voor iedereen: Chez Kit maakt speciale versie van Hoop Doet Leven

Creativiteit kan vele vormen aannemen, ook in tijden van corona. Vraag dat maar aan Stijn Van Den Driessche.  Omdat de zanger van Chezkit en gemeenteraadslid in Herzele niet de man is die bij de pakken blijft zitten, schreef hij een aangepaste tekst op het levenslied Hoop doet leven van Will Tura. Stijn maakte een coronaversie van de klassieker.  

“Ik ben enorm fan van dit lied en wou er in deze moeilijke culturele tijden een gepaste tekst op schrijven” zegt Stijn.
Stijn is er de man niet naar om treurend in een hoekje te kruipen en te wachten tot de donkere tijden voorbij zijn.
“Ik word altijd heel hard uitgedaagd in crisissituaties, en de eerste lockdown was een crisis van jewelste: plots mocht er niets meer. Je hebt mensen die dan heel emotioneel reageren en in die emotie blijven zitten. En dan heb je mensen zoals ik, die redeneren dat zo’n crisis h ét moment is om iets te doen. Zo gaven we een online concert vanuit cc De Steenoven met Oudejaar voor alle Herzelenaren.  
Als ik met het idee kwam bij onze schepen van cultuur Heidi Knop, was ze meteen enthousiast en maakte dit concert mogelijk.  
Ze steunt ons ook vandaag in dit project.”
Ondertussen is de song op radio 2, radio Star en radio MFM geweest.
“We kijken er naar uit deze zomer het lied te spelen op de zomerconcerten en onze fans opnieuw gelukkig te zien en in de sfeer te brengen.” geeft Stijn nog mee.
Je kan de videoclip van de song bekijken via deze link
X