Herzele redt huisdieren met een sticker

Vanaf 27 april kan je aan de balies van het gemeentehuis van Herzele en van de Wattenfabriek gratis een huisdierensticker afhalen.

“Op deze sticker geef je aan hoeveel en welke huisdieren er in huis aanwezig zijn”, aldus schepen van Dierenwelzijn Benjamin Rogiers, “Deze plak je best op de deur, het raam of een andere zichtbare plaats zodat de brandweer, of andere hulpdiensten, bij een ontruiming gericht kunnen zoeken.”  

 “Niet alleen mensenlevens, maar ook dierenlevens tellen”, verklaart Kapitein Dirk Van Waeyenberghe, verantwoordelijke van brandweerpost Herzele. “Bij een interventie hebben wij altijd oog voor dierenlevens, maar vaak zijn we niet op de hoogte van hoeveel dieren er in huis zijn.”  

 “De huisdiersticker is een eenvoudige en effici ënte manier om de brandweer snel te laten weten welke dieren er in huis zijn.”, besluiten de heren.

X