Zwalm in de ban van verhoogde criminaliteit – update

Dader(s) komen uit omringende gemeenten waarbij enkele Brakelaars - vernielingen - diefstallen enz....

Gisteren werden er vernielingen aangebracht door jongeren aan brievenbussen in Munkzwalm. De dader(s) zouden dezelfde zijn als diegene die het treinverkeer hadden stilgelegd   door een gocart op de sporen te zetten enkele weken terug.   Het gaat om jongeren waaronder verschillende Brakelaars.

Burgemeester Eric Devriendt van Zwalm vraagt dat er hard wordt opgetreden tegen dergelijke praktijken. “Het gaat om jongeren die samenscholen aan de sportsite, skatepark enz   en blijkbaar andere intenties hebben.”

Deze nacht werd ook ingebroken in verschillende auto’s in Zwalm. Zo werd er één poging vastgesteld   tot diefstal en werd er in vijf auto’s effectief ingebroken. Er werd zelfs één voertuig gestolen. Het gaat om de Dacia van gewezen schepen Albert Melkebeke die op de hoek van de Zwalmlaan en de Zuidlaan ( parking) stond geparkeerd. De dader(s) hebben het gemunt op boorddocumenten.   De politie raadt aan om je wagen steeds slotvast te maken en je wagen te parkeren op een veilige en verlichte plaats. Verder wordt er aangeraden om boorddocumenten uit de wagen te halen. Verhoogde waakzaamheid is dus nodig en twijfel niet bij onraad om het alarmnummer 101 te bellen.

Tijdens de gemeenteraad gisteren   in Brakel had Vlaams Belang gemeenteraadslid Veronique Lenvain vragen over de toenemende onveiligheid op het Rijdtdomein in Nederbrakel. Er wordt bijvoorbeeld gevochten en drugs verhandeld. Zij vroeg dat er meer controles worden uitgevoerd.

 

De lokale politie Brakel heeft contacten gelegd met de jeugdmagistraat en het parket O-Vl   Oudenaarde om de meest aangewezen ambtsverrichtingen te stellen en dit naar de slachtoffers maar ook   naar de ouders toe van de minderjarigen.