Graffitikunst op sporthal GO! Atheneum


Graffitikunstenaar Klaas Van der Linden transformeert grijze muur van sporthal GO! Atheneum Geraardsbergen in schitterende muurschildering


Geraardsbergen. Graffitikunstenaar Klaas Van der Linden, een befaamd Belgische kunstenaar met als expertise graffiti en street art, kijkt fier terug naar het schitterende resultaat die hij afleverde op de muur van de sporthal ‘De Matte’ op het domein van het GO! Atheneum Geraardsbergen. De leerlingen en personeelsleden van de school kijken tijdens de speeltijden vanaf nu uit op een inspirerende, stoere, dynamische en artistieke muurschildering vol kleur en beweging.

Meer dan tien dagen vol energie en passie investeerde de kunstenaar tussen de regen- en sneeuwbuien door om de grijze muur om te toveren tot een gedetailleerd kunstwerk met verwijzingen naar studeren en leren, de stad Geraardsbergen, innovatief onderwijs en onze samenwerking met Erasmus waardoor we met Europese projecten en buitenlandse stages geïnformeerde en kritische wereldburgers laten afstuderen. Dit allemaal verbonden door positieve waarden zoals hoop en samenhorigheid.

Directeur Brecht Persoons is tevreden met het schitterende eindresultaat en is heel blij met de imposante eyecatcher die zorgt voor een aangename school- en leefomgeving en die een brug maakt tussen jongeren en kunst in de openbare ruimte. Het GO! Atheneum Geraardsbergen wil een school zijn waar leerlingen graag en goed leren en is overtuigd dat een dynamisch en artistiek leefmilieu bijdraagt tot het welbevinden van zijn leerlingenpopulatie.