Bewoners De Vlamme kunnen dankzij elektrische duofiets toeren in de Vlaamse Ardennen

Woon-zorgcentrum De Vlamme in Erwetegem heeft voor zijn residenten een elektrische duofiets aangekocht. Zij kunnen hem gratis lenen voor een ritje met hun familieleden of mantelzorgers.

“We hopen dat de bewoners met hun dierbaren heel mooie momenten kunnen beleven”, zegt directeur Dieter Opdecam “Zeker nu de winter voorbij is en we mooier weer mogen verwachten. Uiteraard zal de fiets onmiddellijk in gebruik genomen worden door de medewerkers om samen met de residenten reeds leuke tochten te maken. Enkele maanden geleden hadden we deze fiets in test, en al vlug merkten we dat dit een schot in de roos was voor onze residenten. Samen met de medewerkers maakten we toen al enkele mooie fietstochten, die toch ondanks de heuvelachtige streek haalbaar zijn dankzij de elektronische ondersteuning. De fietstochten met de duofiets zijn ideaal voor een gezellige babbel, een winkelbezoek en zo veel meer. Maar daarnaast ook een goede oefening om toch in beweging te blijven.”

“Wij willen iedereen bedanken die de aankoop van deze duofiets mogelijk heeft gemaakt. Door verschillende acties in ons woonzorgcentrum zoals spaghetti en breughel take away hebben we voldoende budget kunnen verzamelen. Ook de Serviceclub Innerwheel schonk ons 500 euro waarvoor dank! Bedankt aan alle familieleden, sympathisanten en medewerkers van ons woonzorgcentrum die deze acties steunden. De fiets werd geleverd door de firma Vigo. Ook zij deden een inspanning waardoor we tot deze aankoop konden overgaan. En nu maar hopen op een prachtige lente en zomer zodat we met de duofiets op verkenning kunnen gaan in onze prachtige Vlaamse Ardennen.”

 

X