26/2

Vier aanhoudingen na gerechtelijke actie in de politiezone Brakel

Op 24.04.2021 vond een gerechtelijke actie plaats in politiezone Brakel — Horebeke — Maarkedal — Zwalm waarbij een aantal voertuigen konden geïntercepteerd worden.
De bestuurder van een personenwagen bleek te rijden onder invloed van verdovende middelen. Zijn rijbewijs werd voor de duur van 15 dagen ingetrokken. In het voertuig werd een hoeveelheid amfetamines aangetroffen. Het gsm-toestel van betrokkene en de verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De manspersoon werd van zijn vrijheid beroofd, net als de passagier. Het voertuig werd geïmmobiliseerd. Ook de bestuurder van een ander geïntercepteerd voertuig werd van zijn vrijheid beroofd op verdenking van verkoop van verdovende middelen.
Naar aanleiding van de interceptie van deze voertuigen zijn verschillende huiszoekingen uitgevoerd op meerdere plaatsen. Verdovende middelen, gebruikersattributen en druggerelateerde voorwerpen werden er aangetroffen. In totaal werden vier personen, twee vrouwen en twee mannen, van hun vrijheid beroofd. Op vraag van het Parket Oost-Vlaanderen zijn deze personen voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Oudenaarde. De vier personen werden aangehouden.
Verder kon tijdens de actie nog een derde voertuig geïntercepteerd worden. De passagier van het voertuig, dewelke gekend is als veelpleger, bleek in het bezit te zijn van een joint en een hoeveelheid cash geld. De persoon kon niet onmiddellijk de herkomst van het geld duiden. Het gsm-toestel van betrokkene, de joint en het cash geld werden inbeslaggenomen.
Naast de druggerelateerde feiten werd ook nog een inbreuk inzake de COVID maatregelen vastgesteld. In de garage van een gebouw, waarin een handelszaak wordt uitgebaat, werd een samenscholing van vijf personen vastgesteld. Vier van deze personen waren alcoholische dranken aan het nuttigen. De uitbater is in het verleden reeds betrapt geweest op het niet-naleven van de maatregelen. Hij werd opnieuw geverbaliseerd. Lastens de andere aanwezige personen werd een proces-verbaal opgemaakt voor het niet-naleven van de regels van social distancing.