Vanaf 1 mei mag beperkt bezoek in AZ Sint-Elisabeth Zottegem

Er komt een einde aan het algemeen bezoekverbod dat in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem sinds 19 januari van toepassing was. Dit betekent niet dat de deuren wagenwijd en voor iedereen opengezet worden maar wel wordt vanuit het ziekenhuis meegedeeld dat de pati ënten vanaf zaterdag 1 mei opnieuw beperkt bezoek mogen ontvangen. De algemene regel daarbij is dat één vaste bezoeker eenmaal per dag tussen 15 en 19 uur mag langskomen. Dit bezoek mag bovendien maximum 1 uur duren.

Voor sommige diensten geldt een afzonderlijke regeling. In de materniteit mag enkel de partner op bezoek komen, onbeperkt en eventueel in het gezelschap van broertjes en zusjes van de pasgeborene maar deze moeten wel in de kamer blijven. Op de dienst neonatologie zijn beide ouders onbeperkt welkom. In de pediatrie mag één ouder permanent bij het kind blijven (deze ouder wordt covid-getest), de andere ouder mag dagelijks op bezoek komen. Op de dienst medium care & intensieve zorgen mag slechts één persoon per pati ënt op bezoek komen en dit tussen 19 en 19u30. Bij kritische pati ënten of pati ënten in eindelevensfase is er bezoek van max. drie personen tegelijk toegestaan. Bij covid-positieve pati ënten wordt geen bezoek toegelaten.

Meer voorwaarden en richtlijnen in verband met deze aangepaste bezoekregeling op de verschillende diensten zijn terug te vinden via de facebookpagina of website van het ziekenhuis (www.sezz.be; klik op de banner). Alleszins wordt aan de bezoekers gevraagd om de regels strikt na te leven om zo hun familielid en andere pati ënten, de zorgverleners en ook zichzelf te beschermen.