Nieuw, eenvoudig buurthuis zonder assistentiewoningen te Schendelbeke


Schendelbeke/Geraardsbergen. Dinsdagavond nam de gemeenteraad akte van de stopzetting van de samenwerking met de vzw Beauprez Service Residenties voor de bouw van een nieuw buurthuis met assistentiewoningen te Schendelbeke. Stefaan Premereur had voordien via Nuus te kennen gegeven dat door alle negatieve commoties die het project met zich heeft meegebracht, Beauprez Service Residenties zich uit het project terugtrekt. ‘Bovendien kiezen we ervoor om de prioriteiten binnen Beauprez te herschikken’, liet Stefaan Premereur weten. Schepen Kristin Vangeyte (Open Vld) liet intussen verstaan dat er tot op heden geen formele verbintenissen met de vzw Beauprez Service Residenties waren aangegaan.

Het stadsbestuur heeft intussen laten weten dat er in Schendelbeke sowieso een nieuw buurthuis komt. Schepen Kristin Vangeyte: ‘Hoe het nieuwe buurthuis er zal uitzien, is nog niet duidelijk. We moeten bouwtechnisch, juridisch en financieel onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. De administratie gaat een nota over het nieuwe buurthuis voorbereiden die dan via het schepencollege aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd. Er zullen verschillende mogelijkheden worden voorgesteld en er zal dan zicht zijn op o.a. de financiële implicaties. We zouden ons engageren voor een nieuw, maar eenvoudig buurthuis. De piste van de assistentiewoningen wordt verlaten.’ Hoe het verder moet met de onteigening van het stuk grond achter het buurthuis, is nog niet duidelijk.

Julien Borremans

Project nieuw buurthuis Schendelbeke op de helling. Beauprez trekt zich terug.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X