Vaccinatiecentrum Zottegem komt op kruissnelheid

95 % van 65 plussers is gevaccineerd met eerste dosis

Veel Oosterzelenaars zijn gemotiveerd om zich te laten inenten. Het vaccinatiecentrum Zottegem komt op kruissnelheid. Intussen zijn om precies te zijn 94,31 % van de 65 plussers van Oosterzele gevaccineerd met een eerste dosis van het Covid-19 vaccin. Van de 65 plussers zijn er al 2.505 per 2.656 inwoners gevaccineerd (toestand 30 april 2021). Tal van Oosterzelenaars hebben intussen hun tweede prik gekregen. Het loopt prima in het Vaccinatiecentrum Zottegem. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Het team in Zottegem is gedreven, er wordt vlot samengewerkt. Dat 95 % van de 65 plussers zich al liet vaccineren bewijst dat de Oosterzeelse bevolking positief ingesteld is. Het is nu al bewezen dat de vaccins werken. Zo zijn er bijvoorbeeld in de woonzorgcentra bijna geen besmettingen meer en belanden er nog nauwelijks ouderen in het ziekenhuis. Belangrijk is dat de vaccinatiecentra kruissnelheid blijven maken. In de komende week worden opnieuw veel prikken gezet.

Het zijn inderdaad toch vooral de vaccins die ons naar de Grote Bevrijding moeten leiden. Volgens de epidemiologen moeten we in principe 70 procent van de bevolking vaccineren om groepsimmuniteit te bereiken. Nemen we de cijfers van Vaccinatiecentrum Zottegem dan wordt dat moeiteloos gehaald.

Het ziet er goed uit. De vaccinatiebereidheid in Oosterzele is groot. Heel groot, 94,31 procent van de 65 plussers is opgedaagd. Het plan werkt. We zijn goed bezig om dat vermaledijde covid-19 beestje van ons af te schudden. Maar het blijft doodjammer dat niet iedereen de coronamaatregelen respecteert. Erg, dat hyperindividualisme. Me, myself and I. Contesteren tegen de beperking van hun vrijheden. Men moet blijven sensibiliseren, de mensen op hun verantwoordelijkheid blijven wijzen.

De vaccinaties in Zottegem verlopen gedisciplineerd. Je hoeft niet lang aan te schuiven. Je krijgt een goed gevoel als je het vaccinatiecentrum verlaat. We blijven het herhalen, in naam van velen, zeggen we oprecht dank aan de verpleegkundigen, de artsen,de administratieve medewerkers, vrijwilligers, het Rode Kruis, om er telkens opnieuw met zoveel enthousiasme in te vliegen.     Reporter 17