Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Het stadsbestuur heeft principieel toestemming gegeven voor het organiseren van de Parkconcerten 2021 op de donderdagen 1, 8, 15, 22, 29 juli en 5, 12, 19, 26 augustus in het Egmontpark achter het Kasteel van Egmont, op voorwaarde dat de dan nog geldende nationale, Vlaamse, provinciale en/of lokale coronamaatregelen dit toelaten. Vorig jaar moest na een viertal concertavonden het vervolg van het voorziene programma geannuleerd worden.

  • Het college van burgemeester en schepenen liet bij vier lokale en vier niet-Zottegemse firma’s een prijsofferte aanvragen voor de restauratie van het Mijnwerkersmonument op de begraafplaats in Sint-Maria-Oudenhove en heeft nu in de collegezitting van 12 april ll. deze opdracht toegewezen aan de bvba Nys uit Dessel. Kostprijs zo’n 17.000 euro. Vooral de arduinen platen en de sokkel van het monument moeten opnieuw bevestigd worden.

 

  • Het college heeft aan zichzelf een vergunning afgeleverd voor het kappen van de beuk te midden van de (oude) begraafplaats in Strijpen, dit om veiligheidsredenen. De boom is zichtbaar ziek: nog maar weinig gebladerte in combinatie met zwammen aan de stamvoet is een indicatie dat een schimmel de wortels heeft aangetast. De beuk zal vervangen worden door (minstens) één andere inheemse hoogstammige loofboom.

 

  • Jaarlijks worden er bij de stadsdiensten computers vervangen omdat ze 5 jaar oud zijn en zo is er nu beslist om voor de stadsadministratie, in plaats van vaste toestellen, 75 nieuwe laptops (met draagtas, headset voor digitale vergaderingen, docking station voor aansluiting randapparatuur) aan te kopen. Dit gebeurt tegen de eenheidsprijzen uit het IT-raamcontract dat de stad Brugge afsloot met de nv Real Dolmen uit Huizingen en waarbij ook stad Zottegem in september 2019 aansloot.