Corona-update: 97,10% van de Herzeelse 65-plussers kreeg minstens 1 prik

Van alle steden en gemeenten in Oost-Vlaanderen was de bereidheid voor vaccinatie van de 65-plussers in Herzele groter dan gemiddeld. Slechts 1 gemeente doet het beter!
Maar liefst 97,10% (update 30/4) van de 65-plussers kreeg minstens 1 prik tegen het coronavirus.

“Laat ons hopen dat we deze trend ook bij alle volgende leeftijdscategorie ën kunnen verderzetten”, zegt Anneke Van Wijnendaele, centrumverantwoordelijke vaccinatiecentrum Herzele.

“Deze cijfers zijn hoopgevend. Maar voor een optimale doeltreffendheid van het vaccin bij de bevolking en het ontstaan van groepsimmuniteit, zou minstens 70 à 80% van de bevolking zich moeten laten vaccineren. Dit percentage moeten we niet enkel over de gehele bevolking behalen, maar ook binnen iedere leeftijdscategorie en doelgroep”, verduidelijkt Eline Van Der Meiren, populatiemanager ELZ Panacea.

“De 65-plussers hebben alvast het goede voorbeeld gegeven. We kunnen alle Herzelenaren die nog aan de beurt komen alleen maar aanmoedigen om massaal hetzelfde te doen: zich laten inenten tegen het coronavirus, eens ze aan de beurt zijn. Het is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar, zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken”, sluit burgemeester Johan Van Tittelboom af.

“De ene cijfers zien we liever dalen, de andere liever stijgen. We hebben het bij het stijgende cijfer uiteraard over het aantal geleverde vaccins.
In vaccinatiecentrum Herzele zullen er volgende week voor het eerst 4 lijnen operationeel zijn, de maximumcapaciteit van het centrum.”