Digitaal participatiemoment over de toekomst van de stad


Geraardsbergen. Om het kleinstedelijk gebied af te bakenen organiseert de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Geraardsbergen op donderdag 6 mei van 19.30 tot 21.00 uur een participatiemoment. ‘Tot waar reikt onze stad en waar begint de open ruimte? Hoe zorgen we ervoor dat Geraardsbergen een stad is waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen’, laat schepen voor Ruimtelijke Planning V éronique Fontaine (Open Vld) weten. Dit alles moet resulteren in een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP).

Digitaal participatiemoment
Op donderdag 6 mei organiseren de stad Geraardsbergen en de provincie Oost-Vlaanderen van 19.30 tot 21.00 uur een digitaal participatiemoment over de afbakening van het kleinstedelijk gebied. ‘De bedoeling van dit project is de grenzen van het stedelijk gebied Geraardsbergen af te bakenen. Samen met onze Geraardsbergenaars gaan we op zoek naar antwoorden op vragen zoals: tot waar reikt onze stad en waar begint de open ruimte? Hoe zorgen we ervoor dat Geraardsbergen een stad is waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen’, laat schepen voor Ruimtelijke Planning V éronique Fontaine (Open Vld) weten.

Op het digitaal participatiemoment krijgen deelnemers informatie over het project, de procedure, de startnota en hoe men zijn mening kan geven. De provincie en de stad Geraardsbergen zullen samen met de Geraardsbergenaren een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) vastleggen. Een eerste stap is de publieke raadpleging van de startnota, waarbij deelnemers hun  bevindingen kunnen delen.  Deze publieke raadpleging loopt van 3 mei t.e.m. 1 juli 2021.

Praktisch
Het digitaal participatiemoment verloopt via het programma Microsoft Teams. Het is  verplicht om in te schrijven vóór 6 mei 12 uur  via  www.oost-vlaanderen.be/geefkleuraanjestad. Wie er niet kan bij zijn, kan de presentatie herbekijken  of  de posters of brochure online lezen. Breng zeker een bezoekje aan de onbemande infotentoonstelling in Den Bleek (Guilleminlaan 4).

‘Het zijn bijzondere tijden en we proberen iedereen zo goed mogelijk te betrekken met de mogelijkheden die we hebben. We zijn ons ervan bewust dat een digitaal participatiemoment niet voor iedereen even toegankelijk is. Wil je toch liever persoonlijk contact? Dat kan! Je kan je vraag mailen of telefonisch contact met ons opnemen. Indien noodzakelijk kunnen we ook een persoonlijke afspraak maken’, geeft gedeputeerde An Vervliet (N-VA), bevoegd voor Ruimtelijke Planning mee.

Julien Borremans