Zaterdag opent ook leesterras bibliotheek Zottegem

Zaterdag 8 mei is niet enkel de dag waarop de terrassen van de horeca heropenen, want ook het Leesterras van bibliotheek Zottegem opent opnieuw de deuren. Als steun voor de horeca worden er voorlopig wel geen consumpties aangeboden.

Vanaf zaterdag 8 mei zal de ingang van de stedelijke bibliotheek voor de volwassenen via het Leesterras aan het Egmontpark gaan. De ingang voor de jeugdafdeling blijft via de hal aan de voorkant van het kasteel. Op die manier blijven we zoveel mogelijk afstand bewaren tussen bezoekers en bevorderen we de toegankelijkheid voor alle leners”, zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “Op 8 mei opent ook het Leesterras opnieuw voor bezoekers. Leners kunnen vanaf dan terug buiten genieten van een krant, tijdschrift, boek, of gewoon van het zonnetje. Omdat we de zwaar getroffen horeca willen steunen, bieden we voorlopig geen consumpties aan in de bibliotheek. Op een Zottegems caf é- of restaurantterrasje kan je je natuurlijk wel installeren met een uitgeleend boek en een drankje.”

“Reservaties zijn nog steeds gratis en de bibliotheekmedewerkers leggen zoals altijd met veel plezier boeken voor jullie klaar. Sinds 22 februari — de dag dat de deuren opnieuw open gingen voor publiek —
reserveerden jullie zo al meer dan 4500 materialen,” vult schepen van cultuur Lieselotte De Roover aan. Maak voor je bezoek aan de bib een afspraak via Zottegem.bibliotheek.be. Om een reservatie te komen
afhalen dien je ook eerst een afspraak te maken. Alle coronamaatregelen in de bibliotheek kan je nalezen op de website. Wil je steeds op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van Bibliotheek Zottegem? Schrijf je dan in voor de splinternieuwe nieuwsbrief: Zottegem.bibliotheek.be/nieuwsbrief/.”

 

 

X