Troostplek is officieel geopend in Munkzwalm

Gisteren werd de ‘Troostplek’ officieel geopend en dit gebeurde in het bijzijn van vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en de samenwerkende verenigingen.

Over de plaats hadden we het in een eerder artikel.   Troostplek in Munkzwalm — NUUS

Het kunstwerk dat werd geplaatst op deze troostplek is gecre ëerd door Nick Ryckaert. In het ‘Mensenbos’ zien we taxus, tropisch hardhout en marmer? levend in volstrekte afhankelijkheid van elkaar. De kunstenaar ziet zijn creatie als volgt: In al hun diversiteit zorgen mensen voor elkaar, dragen ze elkaar en genieten ze. Ook de natuur zorgt voor hen. Zoals de taxus die hen hier omringt   chemotherapie voedt. Moeten wij dan ook niet voor de natuur zorgen? En ….wegen   wij westerlingen , aan de top van de welvaartspiramide, niet te veel op de aarde? Twee vragen die zeker gebonden zijn aan ‘verbinden’. Met de pandemie lezen en ervaren we dat grenzen overstegen worden. Kan dat dan ook niet met hoop , liefde en troost?

De troostplek is een gezamenlijk initiatief van Ferm Munkzwalm, Ferm Beerlegem, Landelijke Gilde Beerlegem en het gemeentebestuur van Zwalm.