Belgen pakken vier tijdritmedailles op wereldbeker G-wielrennen in Oostende

De wereldbeker G-wielrennen in Oostende verloopt voortvarend voor Paralympic Team Belgium: na twee dagen staat de medailleteller op vier, waarvan drie maal goud voor Ewoud Vromant (C2), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (WB) en Maxime Hordies (H1). Tim Celen pakte zilver op de Zeedijk.

De UCI Para-cycling World Cup vindt van 6 tot 9 mei plaats in Oostende. Deze vijfde editie is voor de renners van Paralympic Team Belgium een belangrijke wedstrijd met oog op een selectie voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

Op vrijdag reed Ewoud Vromant, onlangs nog succesvol deelnemer aan de Container Cup, naar goud in zijn tijdrit. Ewoud is een specialist tegen de klok, maar dit is toch zijn eerste gouden medaille in de discipline. De renner met een rechterbovenbeenamputatie deed vertrouwen op: “Dit geeft een goed gevoel. Nu nog de wegrit en dan kan ik beginnen toewerken naar Tokyo.”

Even later stonden ook de tandemdames Griet Hoet (slechtziend: retinitis pigmentosa) en pilote Anneleen Monsieur aan de start. De dames reden de tijdrit van twintig kilometer in 27:46. Dat was ruim acht seconden beter dan het Poolse én Britse damesduo. Goud voor de Belgische tandem!

Op donderdag reed handbiker Maxime Hordies naar goud in zijn tijdrit. De sporter met tetraplegie uit Overijse zette de Italiaan Cornegliani op acht seconden. Polvi uit Finland werd derde.

Tim Celen reed eerder die dag naar zilver in zijn tijdrit. Hij moest de ongenaakbare Spanjaard Joan Reinoso Figuerola voor zich dulden. Tim volgde op 1 minuut 23 seconden.