Minister Dalle bracht een bezoek aan de Diggiehoeve in Brakel

Gisteren bracht Vlaams minister Benjamin Dalle (CD&V)een bezoek aan  kinder- en gezinsboerderij Diggie.

Diggie hield op dat moment een open poort, en er waren  tal van buitenspeelactiviteiten op de boerderij. ‘Buiten spelen’ is het jaarthema op Diggie, en is eveneens een stokpaardje van minister Dalle. Voldoende buiten spelen is immers heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen op tal van vlakken. Het stimuleert de motorische ontwikkeling en probleemoplossend denken, het komt ten goede aan sociale ontwikkeling en zelfbeeld, maar het is vooral een gigantische boost voor het welbevinden van kinderen.

Toch blijkt dat kinderen de voorbije jaren steeds minder buiten spelen. De coronacrisis heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat er een groot tekort is aan open ruimte waar kinderen zich kunnen uitleven. In het bijzonder voor kinderen met een maatschappelijk kwetsbare achtergrond is het vaak moeilijk zo’n plek te vinden. Ook voor kinderen met een beperking, die soms wat ondersteuning nodig hebben, is buiten spelen geen evidentie.

Diggie vzw wil dan ook zijn open ruimte maximaal inzetten om kansen te bieden aan deze kinderen en jongeren.

Om dit te realiseren werd het voorbije jaar op Diggie een speel-, eet- en beleefbos aangeplant in samenwerking met BOS+. Minister Dalle en schepen van jeugd, Marc Depessemier, hebben dit speelbos feestelijk geopend  tijdens de open poort van 8 mei.

 

X