Xina Sarens uit Oombergen verbaast Radio M fm

Xina Sarens uit Oombergen, leerling in het 5de humane wetenschappen aan het Atheneum Herzele, mocht stage lopen bij streekradio radio M fm en verbaasde daar iedereen.

“Het Atheneum Herzele vindt een innovatieve onderwijsaanpak zeer belangrijk en geeft daarom de leerlingen uit de 3de graad humane wetenschappen de kans om een stageperiode te doorlopen. Concreet gaat het om een lesweek waarin zij de schoolbanken ruilen voor een week maatschappelijke stage.   Een maatschappelijke stage houdt in dat leerlingen begeleide en maatschappelijk relevante stage lopen in socialprofitorganisaties of in non-profitprojecten van overheden. Dankzij deze stage worden zij als leerlingen op een zelfstandige manier, maatschappelijk betrokken”, zegt Guy De Clercq van radio M fm. “De stage werd uitgesteld door de Coronapandemie maar afgelopen week kon de stage dan toch plaatsvinden in de studio’s van radio M fm, gelegen inde kloosterstraat40 in Zottegem. Een enthousiaste Xina was medesamensteller van het middagprogramma ‘de regioupdate’ met Guy De Clercq en koos de gespreksonderwerpen die ze zelf voorbereidde. Zo haalde ze onder meer een aantal zangers/entertainers op radio M fm zoals Steve Tielens, Filip D’Haeze, Danny De Roover, Nico, maar ze had het ook over po ëzie met Heidi Schuddinck, over Okra met Jozef De Backer en koorleidster Lies Mabilde. Ze haalde ook K3 kandidaat Yoeran naar de studio die vertelde over zijn avonturen tijdens zijn auditie voor K3. Het werd een boeiende leerrijke week buiten de schoolbanken. En het smaakt naar meer, vertelde ze zelf achteraf.”