Jeugdraad Voesj en de jeugddienst zetten met kaartjesactie in op mentaal welzijn bij jongeren

Elke Ninoofse jongere tussen de 14 en 19 jaar krijgt binnenkort een stapel postkaartjes in de bus om hem/haar een hart onder de riem te steken tijdens deze moeilijke periode. Het idee om zo’n kaartjesactie op poten te zetten, kwam van jeugdraad Voesj. Door de coronacrisis komt het mentaal welzijn van jongeren enorm onder druk te staan. De jeugd mist perspectief. Met de examenperiode in het vooruitzicht beslisten de leden van Voesj dat de Ninoofse jongeren dan ook een steuntje kunnen gebruiken.

De kaartjes kunnen jongeren ook naar mekaar versturen, en zo elkaar steunen met een fijne boodschap. Bij het pakketje kaartjes zit ook een overzicht van de contactgegevens van hulporganisaties. De kaartjes werden ontworpen door Kaat Lievens, lid van de jeugdraad.

Volg Voesj!

Ondertussen brainstormen de leden van Voesj en de jeugddienst nog volop verder om jongeren wat afleiding te bezorgen. Zo broeden ze op plannen om via de social mediakanalen van de jeugdraad inspirerende tips te verspreiden rond mentaal welzijn. Daarnaast mogen Ninoofse studenten ook een muzikale blokpauze verwachten. Voesj is te volgen op Facebook, Instagram en TikTok!