Rode Kruis Zottegem zegt 1.225 keer “bedankt”

Nadat de coronacrisis vorig jaar al niet zonder gevolgen bleef, zag ook de recente 60ste stickeractie van het Rode Kruis er anders uit dan gewoonlijk. Het werd een tweede editie zonder de traditionele verkoop aan kruispunten maar de vrijwilligers van de R.K.-afdeling Zottegem trokken dan maar andere registers open om de actie coronaproof te organiseren en ze toch nog zo goed mogelijk te laten slagen. Daarbij konden ze ondermeer rekenen op de medewerking van een aantal plaatselijke handelaars (Cheers,’t Hooghuys, Pralifino, Corpo Bello, de apotheken Claeys-Decraene, Desseyn en Multipharma en het warenhuis Delhaize) waar de stickers te koop aangeboden werden. Daarnaast kon de sticker ook online aangekocht worden en hebben vrijwilligers postgevat aan het vaccinatiecentrum waar heel wat stickers vlot aan de man/vrouw werden gebracht. Uiteindelijk werd aldus na twee weken actie afgeklokt op 1.225 verkochte stickers.

“In de eerste plaats willen wij iedereen bedanken die een sticker heeft gekocht en hiermee onze lokale afdeling een duwtje in de rug heeft gegeven. De alternatieve verkoopkanalen

bleken al bij al nog een goede oplossing maar we kijken er toch nu al naar uit om volgend jaar de stickerverkoop opnieuw in normale omstandigheden te kunnen houden,” aldus Anneleen De Buysser, afdelingseconoom en coördinator van de stickeractie. “Normaal is immers net deze stickerverkoop de belangrijkste bron van inkomsten om onze werking als lokale afdeling in stand te houden. Door de coronacrisis liepen we vorig jaar al heel wat inkomsten mis. E én tegenvallende stickeractie viel te overbruggen maar het is afwachten wat de precieze impact zal zijn dit jaar. Het Rode Kruisbloed van de vrijwilligers kruipt echter waar het niet gaan kan en zij zullen zich hoe dan ook blijven inzetten zodat hulp in Zottegem gegarandeerd blijft,” voegt Anneleen er nog enthousiast aan toe. Wie de Zottegemse R.K.-afdeling ook nog na deze stickeractie wil steunen, kan dit doen door middel van een gift via www.rodekruis.be/injouwbuurt of www.rodekruis.be/zottegem (fiscaal attest vanaf 40 euro).