Wegenwerken tussen kruispunt De Vos en Elenestraat starten maandag

Meer dan drie jaar nadat er begin februari 2018 een infovergadering voor de buurtbewoners plaatsvond, gaat er nu ook metterdaad werk gemaakt worden van de heraanleg en vernieuwing van het gedeelte van de provincieweg N46 op het grondgebied van Elene en Velzeke (en deels Oosterzele), in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer in samenwerking met Aquafin, de stad Zottegem en de gemeente Oosterzele. De werken zullen gefaseerd uitgevoerd worden en duren tot in 2025.

Voor de eerste fase is een uitvoeringstermijn van een tweetal maanden voorzien, van maandag 17 mei tot de komende maand juli. De werkzaamheden situeren zich dan in het gedeelte van de N46 tussen het kruispunt De Vos en het kruispunt met de Elenestraat en Balegemstraat. Daar zal een nieuw wegdek aangelegd worden en ook het fietspad krijgt een nieuwe laag asfalt. De aannemer zal er maandag de werken opstarten ter hoogte van het kruispunt De Vos en vandaar wordt opgeschoven richting Velzeke. (lees verder onder de foto)

VERKEERSREGELING EN OMLEIDINGEN

De zone waarbinnen werken uitgevoerd worden, zal afgesloten zijn voor het verkeer. De Balegemstraat zal men tijdens de volledige duur van deze eerste fase niet kunnen inrijden. Wellicht vanaf half juni zal er ter hoogte van het kruispunt aan de Elenestraat gewerkt worden. Deze straat in- en uitrijden zal dan mogelijk blijven maar om dit te regelen, zal daarbij van tijdelijke verkeerslichten gebruikgemaakt worden.

Daarnaast wordt een aantal omleidingen voorzien. Lokaal verkeer dat de Balegemstraat wil bereiken, moet dit doen via de Steenbekestraat en Alkeveld. Wegrijden kan via de Bottelweg. Verkeer richting Balegem wordt omgeleid via de N42 Europaweg, IJshoute en Molenstraat. Doorgaand verkeer richting Herzele (en verder Erpe-Mere) wordt omgeleid via de Elenestraat, Bruggenhoek, Buke en Europaweg. Verkeer richting Zwalm moet dezelfde omleiding in omgekeerde richting volgen. Voor doorgaand verkeer met bestemming Oudenaarde en zwaar verkeer (+ 3,5 ton) is er een omleiding via de N42, E40, E17 en N60.

Om (zwaar) sluipverkeer tegen te gaan, worden de Dassegemstraat en Fonteinstraat en Nieuwegestraat tijdelijk enkel voor plaatselijk verkeer toegankelijk. Wie per fiets naar Herzele (en verder Erpe-Mere) wil, moet een omleiding volgen via de Kouterstraat, Rijkbos en Europaweg. Voor fietsers richting Balegem is er een omleiding via Alkeveld en de Steenbekestraat.