Protest in Gavere tegen autoluw maken van de markt

In Gavere heeft de meerderheid o.l.v. burgemeester Denis Dierick grootse plannen om de markt autoluw te maken.   Dit is evenwel niet naar de zin van de protestbeweging Leefbaar Gavere die vreest voor de rendabiliteit van de winkels en horeca.

Met zwarte doeken werd het protest deze avond in de verf gezet. Het gemeentebestuur wil het aantal parkeerplaatsen op de langwerpige markt terugbrengen van 140 naar 30 voertuigen en zegt   dat er alternatieven zijn in de buurt van de sportaccommodatie ( richting Carrefour). De actievoerders vrezen dat die extra parking maar een kort leven is beschoren omdat er plannen zijn voor nieuwe sportinfrastructuur. We horen van de actievoerders dat er al is samen gezeten met het gemeentebestuur maar men krijgt daar geen gehoor!   Vandaar deze spontane actie….voor het begin van de gemeenteraad.