Schepen van Sport Bracht Cassiman (N-VA)

Na vragen over al dan niet betalend worden van nieuwe atletiekpiste: “De Zottegemse sportievelingen zullen niet op hun honger blijven zitten”

Schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA) geeft antwoord op de vrees van Open VLD Zottegem dat de nieuwe tartanpiste in het stedelijk sportstadion Jules Mathijs betalend zal worden en zo ten koste zal gaan van de recreatieve gebruikers die geen lid zijn van sportclubs. Lees meer over het standpunt van Open VLD Zottegem via deze link.

“Bij de voorstelling van het stadionproject hebben we altijd benadrukt dat de unieke buitenomloop ook in de nieuwe stadionsetting op een veilige manier geïntegreerd wordt. Het doet me dan ook plezier dat Open VLD zich achter het enthousiasme van het stadsbestuur schaart. Tijdens clubtrainingen kunnen om verzekeringstechnische redenen enkel aangesloten leden van de clubs de piste betreden. De buitenomloop en de Finse piste bieden een uitwijkmogelijkheid tijdens de trainingsmomenten van de clubs. Wel zullen we met de clubverantwoordelijken de trainingsuren duidelijker aflijnen bij het begin van het nieuwe seizoen, zodat er geen verwarring kan ontstaan en cours de route. De nieuwe tartan atletiekpiste is echter een grote investering waar we met de nodige zorg mee moeten omgaan: verkeerd gebruik of vandalisme kunnen tot een snelle slijtage leiden. We zullen de piste dus moeten kunnen afsluiten om ze duurzaam te beschermen. Over het al dan niet betalend maken van de tartanpiste is vandaag nog niets beslist. Vast staat wel dat deze maximaal toegankelijk moet zijn, zowel voor recreanten, scholen als voor de clubs. Naast de nieuwe atletiekpiste, plannen we nog andere voorzieningen voor de recreatieve loper, waarover binnenkort meer nieuws. De Zottegemse sportievelingen zullen niet op hun honger blijven zitten.”