taart

10.000ste prik in vaccinatiecentrum te Herzele.

In het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Panacea te Herzele werd deze week een mijlpaal bereikt, de 10.000ste eerste prik werd er gezet.

“Dat het vaccinatiecentra deze mijlpaal kan vieren, toont aan dat de vaccinatiebereidheid hoog is. We hopen dat de groepen die hierna aan de beurt komen even enthousiast zijn,” zegt Eline Van Der Meiren, populatiemanager ELZ Panacea.

Op dinsdag 18 mei werd Patrick Van Herzeele uit Sint-Lievens-Houtem opgewacht aan het vaccinatiecentrum Herzele omdat hij daar de 10.000ste eerste prik mocht ontvangen. Ter gelegenheid hiervan ontving hij er een zeer originele taart. De datum van zijn eerste vaccinatie stond misschien al met stip in zijn agenda maar werd door deze fijne attentie toch nog een tikkeltje bijzonderder.

Op 23 februari 2021 werd in Herzele de eerste prik gezet. Aanvankelijk werd er gewerkt met slechts enkele vaccinatielijnen maar daar kwam snel verandering in door de steeds toenemende leveringen van de vaccins. De komende weken worden die aantallen nog opgetrokken waardoor het aantal gevaccineerde personen nog sneller kan stijgen. Momenteel zijn er 3000 tot 4000 vaccine leveringen per week. De komende weken stijgt dat tot 7000 leveringen per week.

van links naar rechts Eline Van Der Meiren (Populatiemanager ELZ Panacea) — Patrick Van Herzeele — Anneke Van Wijnendaele (Centrumverantwoordelijke vaccinatiecentrum Herzele)