GO! Atheneum Brakel in de top 3 bij Agoria Solar Olympics

De  Solar Olympics  is een wedstrijd van het  Agoria  Solar Team  waarbij  middelbare scholieren  uitgedaagd worden om te tonen wat zij kunnen bouwen met zonne-energie, een herlaadbare batterij  en een flinke dosis  creativiteit.

Uit de vele inzendingen in oktober werden de 26 meest belovende projecten geselecteerd voor de finale  in mei 2021.

Met de steun van hun buddy van het Agoria Solar Team en hun leerkracht dhr. Demortier brachten onze leerlingen vastberaden hun missie tot een goed einde.

Brainstormsessies, extra werkmomenten buiten de lessen, deadlines halen, een heus pitch-bootcamp, het maakte allemaal deel uit van deze unieke ervaring.

De Solar Olympiade 2021 was een bijzondere editie, door COVID kon niets van de wedstrijd fysiek doorgaan. Het slotevent was dan uiteraard ook volledig digitaal. Met bijna 900 live-kijkers konden onze leerlingen hun projecten aan het grote publiek voorstellen.

Team Clean.Air.Act! werd tijdens de finale in drie categorie ën genomineerd, maar haalde nipt het hoogste schavotje niet. Ze werden eervol top 3 in deze categorie ën:

  • “Juniorprijs”, wij deden mee met leerlingen 3de middelbaar, de wedstrijd zelf stond open tot leerlingen van 6/7de middelbaar uit alle richtingen.
  • “Pitch bootcamp prijs”, wat staken ze op van de trainingen tijdens het schooljaar en hoe werd dit verwerkt in het project.
  • “Leukste video prijs”, want tijdens de finale moest elk team hun project op een duidelijke manier voorstellen aan een professionele jury (en het publiek).

 

Teamnaam:  Solar Buoy
Teamleden:  Mika Hoffman, Owen Feys, Margaux Gansemans, Diede Thoen, Kiandro Mannaert, Jenne De Prez & Romiz Turaev
Studierichting:  3de jaar Wetenschappen

Deze 7 straffe leerlingen van het GO! Atheneum in Brakel vormden samen team Solar Buoy. Met hun zelfgemaakte boei op zonne-energie deden ze onderzoek naar de waterkwaliteit van de vijver in De Rijdt. Zo kan eventuele vervuiling van het water tijdig opgespoord worden en  kan men nauwkeurig actie ondernemen.

Teamnaam:  Clean.Air.Act!
Teamleden:  Andrei Neacsu, Lou Billiet, Bengt Cautaerts, Delphine Kestelyn, Laenke Vercruysse, Maxime Adam & Zo ë Verheyden
Studierichting:  3de jaar Wetenschappen

Deze acht straffe leerlingen van het GO! Atheneum in Brakel vormden samen team Clean.Air.Act!. Met hun innovatief project willen ze de luchtkwaliteit in hun klas opmeten om zo het welzijn en de alertheid van hun klasgenoten te maximaliseren, dit allemaal gebruikmakend van zonne-energie.

Teamnaam:  Solar Speed 2.0
Teamleden:  Tommy Debusschere, Jarno Hellinckx & Diego De Wilde
Studierichting:  3de jaar Economie (optie wiskunde)

Tommy, Jarno en Diego vormden team Solar Speed 2.0. Het grootste doel van deze drie leerlingen? Kijken hoe ver ze het zouden schoppen met een beperkte hoeveelheid materiaal en budget. Een frame gemaakt met een lasercutter en enkele 3D-geprinte onderdelen zorgen voor een mooi eindresultaat.