OC Velzeke wordt tot 25 juni tijdelijke studeerruimte

Net zoals tijdens voorbije examenperiodes stelt stad Zottegem opnieuw een studeerruimte ter beschikking van de Zottegemse studenten. Nog tot en met vrijdag 25 juni kunnen er voortaan elke dag 35 studenten van 8 tot 22 uur gaan studeren in het stedelijk Ontmoetingscentrum Velzeke aan de Provinciebaan. Om alles in de meest veilige omstandigheden te kunnen organiseren, is het wel noodzakelijk om een studeerplekje te reserveren. Dit kan via zottegem.be/studeerruimte en het is verplicht in te schrijven per dag. Aan wie bijvoorbeeld wegens ziekte niet aanwezig kan zijn op een gereserveerde dag, wordt gevraagd om tijdig te annuleren zodat de vrijgekomen plaats eventueel door een andere student kan ingenomen worden.

“Daarnaast maken we graag nog een aantal afspraken,” zegt schepen van jeugd en onderwijs Lieselotte De Roover. “Zo wordt verwacht dat de studenten iedere dag inchecken via de QR-code op de studeertafel, dit met het oog op contact tracing bij een mogelijke coronabesmetting. Elke dag wordt een verantwoordelijke student voorzien, die in nauw contact staat met de jeugddienst mocht er zich een probleem voordoen. Verder wordt gevraagd om eigen voeding en drank mee te brengen. Er zijn frigo’s beschikbaar om dit koel te houden. Ook is er wifi voorzien. Vooraleer na een dagje studeren huiswaarts te keren, wordt gevraagd om de studeertafel te ontsmetten en de stoel op de tafel te plaatsen. Uiteraard verwachten we dat de studenten alles netjes houden, de stilte respecteren en coronaregels zoals social distance en handen wassen naleven,” besluit schepen De Roover.