Definitief: deze zomer g één Rock Zottegem

Met spijt in het hart, maar de organisatie van Rock Zottegem heeft vandaag laten weten dat er definitief werd beslist om geen Rock Zottegem editie 2021 te organiseren.

De voorbije weken was de organisatie van Rock Zottegem nog hoopvol voor de editie deze zomer en ook na de versoepelingen op het Overlegcomit é vorige week zag het er goed uit.

“We hadden het Overlegcomit é van 11 mei als deadline gesteld. We zijn ondertussen meer dan een week verder, maar we krijgen geen duidelijkheid over de concrete voorwaarden waaronder een evenement in juli mag doorgaan,” laat organisator Kurt De Loor weten. “Er is grote onduidelijkheid. 2.500 bezoekers zouden mogen, maar niemand kan ons zeggen of die moeten zitten of staan? Of ze in bubbels moeten blijven? En zo ja, hoe groot zijn die bubbels dan? Of er bediening aan tafel moet voorzien worden? Of de festivalgangers getest moeten worden voor ze het terrein moeten betreden? En op welke wijze? Door die onduidelijkheid is het onmogelijk om op deze korte tijdsspanne op een professionele manier een festival te organiseren.”

 “Over een maand zouden we aan de opbouw van het festival moeten beginnen, maar niemand kan ons duidelijkheid geven onder welke voorwaarden. Bovendien dreigen die voorwaarden ook elke dag te veranderen, zoals die voor tuinfeesten. Op die manier kunnen wij geen professioneel festival opbouwen. Ook lijkt het erop dat het echte festivalgevoel en de festivalbeleving zullen ontbreken. Spijtig, maar helaas. We vinden het zelf doodjammer. We hadden er zin in, we wilden onze verantwoordelijkheid nemen en onze vrijwilligers keken er echt naar uit. Maar het is niet anders, anderhalve maand voor het festival lukt het — onder de gegeven omstandigheden — niet meer om op een professionele manier ons festival te organiseren. We laten ons hoofd echter niet hangen en zetten de komende maanden alles op alles voor een knaleditie in 2022. Dat wordt echt een legendarische editie, na twee jaar verplichte rust. Zottegem mag op zijn beide oren slapen, we’ll be back om ze de Rock Zottegem van hun leven te bezorgen. Schrijf het alvast in de agenda: Rock Zottegem ‘22 zal doorgaan op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli 2022.”