Buurthuis in Schendelbeke wordt studeerruimte voor studenten


Schendelbeke. In volle blokperiode kan een stille studeerruimte wonderen verrichten. Meer dan vroeger is het door corona niet altijd evident voor studenten om thuis zo’n plekje te vinden. Dan is het fijn dat zij terechtkunnen in één van de publieke studeerruimtes in Geraardsbergen. Jeugdcentrum De Spiraal en de kerken van Zarlardinge en Onkerzele waren al gewaardeerde locaties. Vanaf nu zet ook het buurthuis van Schendelbeke haar deuren open. Studenten kunnen er tot 25 juni dagelijks terecht van 9 tot 21 uur.

“De dorpsraad van Schendelbeke vindt studeerruimtes een waardevolle ondersteuning voor de studenten in Geraardsbergen. Daarom namen we het initiatief om ook in Schendelbeke dit aanbod te voorzien voor onze jonge inwoners”, zegt dorpsraadvoorzitter Guido De Pelsemaeker. Studenten kunnen helemaal coronaproof studeren in het buurthuis. Er is wifi aanwezig. De leden van de dorpsraad openen en sluiten elke dag de deuren van het buurthuis.

Schepen van jeugd Fernand Van Trimpont: “Met deze vierde studeerruimte willen we onze Geraardsbergse studenten aan de hogeschool of universiteit ondersteunen in hun studies, zodat ze optimale kansen hebben om (af) te studeren. Door het decentraliseren van de studeerruimtes kunnen we de jongeren goed spreiden op diverse locaties dichtbij huis.”