Restaurant Belle Vue wordt restaurant zicht en opent op 15 juni de deuren


H élène Dufermont en Kwinten Boelen


Geraardsbergen. Restaurant Belle Vue op de Guilleminlaan te Geraardsbergen heeft nieuwe eigenaars. Het eethuis verandert niet alleen van eigenaars, maar ook van naam. ‘Zicht’ zal voortaan op de gevel en de menukaarten prijken. Kwinten Boelen (40) en H élène Dufermont (34) hebben reeds hun sporen in de horeca verdiend en branden van ambitie om er de beter Belgische keuken aan te bieden. De deuren gaan op dinsdag 15 juni open.

Restaurant ‘Zicht’ op de Guilleminlaan met uitzicht op de Oudenbergstad opent op 15 juni de deuren. De grandeur van wat voordien restaurant Belle Vue was, blijft behouden. Deze zaak is ruim tot buiten de grenzen van Geraardsbergen bekend. Het restaurant werd in 1937 gebouwd en in 2007 verbouwd.

Ervaring zat…
Waarom die naamsverandering? ‘Met de naamsverandering willen we benadrukken dat we voor een eigen identiteit gaan. Uiteraard laten we de klasse en de uitstraling van het gebouw intact, maar we willen onze eigen stempel drukken’, geeft Kwinten Boelen mee. Kwinten is verantwoordelijk voor de keuken en is vast van plan de beter Belgische gerechten aan te bieden. ‘Ons land heeft zoveel in petto.’ Dat wil uiteraard niet zeggen dat er nu en dan eens niet over het muurtje wordt gekeken. ‘Culinaire invloeden van andere streken zijn ook welkom.’

Kwinten heeft in tal van toprestaurants gewerkt en heeft een indrukwekkend culinair parcours bij elkaar gekookt. H élène Dufermont heeft steeds in het hotelwezen gewerkt en weet maar al te goed hoe ze klanten moet ontvangen en verwennen. Beiden komen van buiten Geraardsbergen, maar hebben hun liefdesnestje boven het restaurant ingericht.

De coronaperiode heeft hun de tijd gegeven om eens rustig rond te kijken naar een nieuwe uitdaging. H élène en Kwinten bezochten heel wat panden in verschillende streken, maar toen ze het gewezen restaurant aan de Guilleminlaan betraden, waren ze op slag verkocht. ‘Niet alleen het uitzicht, maar het totale gebouw heeft ons in vervoering gebracht’, getuigt H élène. Bovendien is het goed zaken doen tijdens de coronaperiode.

15 juni
Intussen wordt de Guilleminlaan heraangelegd. ‘De werfleider heeft ons beloofd dat het restaurant vanaf 15 juni met de wagen bereikbaar zal zijn’, geeft H élène ons mee. ‘Een spiksplinternieuwe weg met parking voor de deur is toch wel aardig meegenomen.’
Het koppel gaat niet over één nacht ijs en heeft intussen van culinaire windstilte gebruik gemaakt om de streek grondig te verkennen en in kaart te brengen wat de concullega’s te bieden hebben.

H élène en Kwinten zijn niet van plan om van hun zaak een refter te maken. ‘We opteren om maximaal 40 couverts aan te bieden. Er moet niet alleen ruimte zijn voor de gasten, we moeten ook de nodige aandacht en tijd aan hen besteden’, vertelt Kwinten. De opstelling is volledig coronaproof en dat zal zo blijven.

Voor meer info:
https://restaurantzicht.be/startpagina/home

Julien Borremans