GILO Oosterzele: Run & Walk for Nicolas

‘Hij blijft in ons hart’

Vanaf vrijdag 21 mei tot en met zondag 30 mei 2021 bundelt GILO   opnieuw de krachten voor de 5 de editie van de ‘Run & Walk for Nicolas’. Inschrijven is niet nodig! ‘Op 29 mei zou dit jaar de 5 de editie van de Run&Walk for Nicolas plaatsgevonden hebben op onze school. Corona steekt hier uiteraard een stokje voor. Daarom kiezen we er net als vorig jaar voor om een digitale editie te organiseren en op die manier kilometers in te zamelen. Vorig jaar hebben we samen maar liefst 16.861,64 km afgelegd!’, klinkt het trots bij het GILO — team Oosterzele. (Reporter 17b, foto’s Danny De Lobelle)

Nieuw dit jaar is dat het GILO een vrijblijvend ‘Nicolas-parcours’ uitgestippeld heeft   van 5 km en 11 km met fotozoektocht. ‘Run & Walk for Nicolas’ is inmiddels uitgegroeid tot een bekend en sportief evenement. Voor wie Nicolas niet gekend heeft duiden we hoe ‘Run & Walks’ tot stand kwam. In 2012 zette Nicolas zijn eerste stappen in het GILO. Een flinke, plichtsbewuste, sportieve   jongen met een zacht karakter. In 2017 sloeg het noodlot toe. Wat eerst een longontsteking leek, bleek een zeldzame kruising van lymfeklierkanker en leukemie te zijn. Om Nicolas, zijn ouders en familie te steunen werd een sportief evenement op poten gezet. Helaas, op 14 april 2017 stierf Nicolas, nog voor de eerste editie plaats vond. Een heel onrechtvaardig noodlot. Sindsdien organiseert het GILO jaarlijks de Run & Walk als eerbetoon aan Nicolas. Hij zou nu in het zesde leerjaar gezeten hebben. ‘Hij blijft in ons hart’.

Men kon al 18.819 euro schenken aan het goede doel. GILO Oosterzele wil de familie van Nicolas andermaal een hart onder de riem steken en geld inzamelen voor het Kinderkankerfonds. Verzamel van vrijdag 21 mei tot en met zondag 30 mei zoveel mogelijk sportieve kilometers en registreer deze via de link op www.gilo.be of via facebook. Je kan ook meedoen aan een leuke fotozoektocht en letters verzamelen. Je passeert ook in de buurt van de school, je kan een boodschap achterlaten op de banner aan de schoolpoort. GILO zou het fijn vinden om jullie foto’s over te maken aan gilo.oosterzele@oosterzele.be. Volg uiteraard de vigerende coronamaatregelen.

Vrijblijvende financi ële steun ten voordele van het Kinderkankerfonds is welkom op BE02 3900 2329 7940 met vermelding ‘Nicolas 2021’.