OLVC Campus Centrum springlevend met drie nieuwe studierichtingen in het derde jaar: Bedrijfswetenschappen, Maatschappij en Welzijnswetenschappen én Wellness en Lifestyle

“OLVC Campus Centrum is springlevend”, stelt directeur Wim Verhaeghe. Iedereen weet ondertussen dat er een herlokalisatie aankomt in één van de komende schooljaren, maar de voorbereidingen daarvoor zijn nog volop aan de gang. “Ondertussen blijven wij natuurlijk niet bij de pakken zitten,” voegt adjunct-directeur Katlien Cousy eraan toe. “We slaagden er in om voor volgend schooljaar drie nieuwe studierichtingen voor het derde jaar binnen te rijven: Bedrijfswetenschappen, Maatschappij en Welzijnswetenschappen én Wellness en Lifestyle.

Vooral deze laatste richting moet Campus Centrum als onderdeel van het Onze-Lieve-College Campus Centrum  verder laten groeien. Het vroegere schoonheidszorgen of bio-esthetiek moet tieners aantrekken die geboeid zijn door gelaatsverzorging, hand- en voetverzorging en make up. De richting is uniek in de ruime regio en zou dus een grote aantrekkingskracht moeten hebben. Veel jongeren zijn vandaag namelijk bezig met sociale media en influencing en daar speelt die richting sterk op in. Voor de nieuwe studierichting voorziet directeur Verhaeghe een dynamisch team van leerkrachten en hij is momenteel volop bezig met het aanschaffen van state-of-the art didactisch materiaal om de leerlingen mee te laten werken. “Een hele investering dat wel,” zegt Verhaeghe. “We hebben onder andere behandelzetels, manicuretafels en diverse schoonheidsproducten nodig. We zullen alles nieuw aanschaffen zodat de leerlingen in optimale omstandigheden kunnen starten.”

De drie nieuwe richtingen worden voorgesteld voor ouders en leerlingen op dinsdag 25 mei aanstaande. De school gebruikt daar een digitaal platform voor: wonder.me

Op woensdag 26 mei volgen er dan nog workshops. Die vinden plaats op de campus zelf (ingang Nieuwstraat 19) en dat van 13:30 tot 15:00. De drie richtingen zullen er op een boeiende manier worden voorgesteld. Ben je geïnteresseerd in de infoavond of in de workshops contacteer dan zeker:  katlien.cousy@olvczottegem.be  of  wim.verhaeghe@olvczottegem.be