Kermisweekends in Zottegem: Open VLD roept het stadsbestuur om op tijd met de voorbereidingen te starten

Oppositiepartij Open VLD Zottegem drukt het stadsbestuur op het hart om “met ambitie” naar de op til staande kermisweekends te kijken. “Deze zomer zal heel wat mogelijk zijn; wacht niet te lang met de voorbereidingen”

“Vanaf 9 juni zullen kermissen opnieuw toegelaten zijn. Voor de sinksenkermis komen de versoepelingen dus te laat maar dat betekent niet dat we de kermissfeer volledig moeten vergeten”, aldus Open_VLD gemeenteraadslid Marnic De Clercq. “Het kan nog steeds een topweekend worden voor onze lokale horeca én voor alle inwoners van onze stad”, vervolgt Dyllis De Pessemier. “We hopen dan ook dat het stadsbestuur initiatieven zal nemen om dit te faciliteren én alles veilig te laten verlopen. Zo kunnen in het Egmontpark veilige ontmoetingsplaatsen worden ingericht en kunnen de terrassen op bepaalde uren, éénmalig verder worden uitgebreid.We hopen dat men vervolgens vol ambitie naar augustus kijkt. Deze zomer zal er heel wat mogelijk zijn, ik hoop dan ook dat men niet langer zal afwachten en de voorbereidingen aanvat, zodat er voor iedereen duidelijkheid komt.”

“Dat is belangrijk, voor alle inwoners van onze stad, voor de lokale horeca, maar ook voor de foorkramers die al bijzonder lang zonder werk zitten. Ondanks het feit dat kermissen deze zomer kunnen doorgaan, horen we vanuit de Belgische Kermisfederatie dat heel wat lokale besturen de activiteiten toch afgelasten. Ik hoop dat dat in Zottegem niet het geval zal zijn”, aldus Dyllis De Pessemier. “Ten slotte willen we ook een warme oproep aan het stadsbestuur doen om ook de kermissen in de verschillende deelgemeentes te ondersteunen. Ook daar wordt de kermis jaarlijks gevierd, maar zien we dat de organisatie meer ondersteuning kan gebruiken. We hopen dat het stadsbestuur initiatieven zal nemen zodat ook deze kermissen post-corona kunnen floreren als nooit tevoren.”