Gemeente vraagt bijkomende fietstunnel voor fietssnelweg

In het verlenging van oude trambaan fietstunnel richting Ankerwijk en Sint Lievens Houtem

Na het bezoek van minister Peeters aan Oosterzele in kader van de realisatie van de N42 wordt nogmaals geijverd voor een tunnel voor zwakke weggebruikers in de zone Houtemstraat – Reigerstraat.

De voorbije jaren hebben wij als gemeentebestuur en AWV constructief samengewerkt. Er zijn heel wat maatregelen voorzien om ook de fietser comfort te bieden met de aanleg van bijkomende fietspaden tussen Zottegem en Gijzenzele, alsook langsheen de Geraardsbergsesteenweg. Er werd ook werk gemaakt van veilige lichtengeregelde kruispunten (oa Houtemstraat en Reigerstraat) en ongelijk grondse doorsteken (fietstunnel Eke en fietsbrug Gijzenzelestraat) om de sociale cohesie te behouden.

Christ Meuleman schepen Oosterzele: wij leggen nu opnieuw de vraag op tafel aan A WV om ook ter hoogte van de Roosbloemstraat een fietstunnel te realiseren. Daar ligt een oude trambedding die dienst zal doen als fietssnelweg richting Sint-Lievens Houtem. De link tussen enkele wijken met de kern en scholen in het centrum van Oosterzele wordt zo versterkt. Dit zou een mooie aanvulling zijn op een reeds sterk uitgewerkt dossier, waar we nu opnieuw hard op aandringen.”

Daarnaast bleven door onze inzet de landbouwgronden tussen Oosterzele en Gijzenzele behouden voor de landbouw en vormen ze een buffer tussen de nieuwe N42 en Kwaadbeek, vult Els De Turck, schepen van Ruimtelijke Ordening, aan.