Gerenoveerd Oud Gemeentehuis Heldergem heropende op 21 mei met foto- en kunsttentoonstelling

Na de renovatiewerken heropende het Oud Gemeentehuis in Heldergem op 21 mei. Door de coronamaatregelen was er geen feestelijke heropening mogelijk. In plaats daarvan werd er een fototentoonstelling over Heldergem van de Dorpsraad Heldergem en de Heemkundige kring en een kunsttentoonstelling van 2 Heldergemse kunstenaars georganiseerd. Dit alles conform de coronamaatregelen.

Op deze manier werd de leegte die het afgelasten van de traditionele pinksterkermis   door de coronamaatregelen toch kwalitatief opgevuld. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in het Oud Gemeentehuis op vrijdag 21 mei (19u tot 21u), zondag 23 mei (14u tot 18u) en maandag 24 mei (14u tot 18u).

Tijdens de kunsttentoonstelling kan het werk van 2 Heldergemse kunstenaars bewonderd worden: Sonja Van Valckenborgh stelt keramiek en schilderijen tentoon en Maggy Van Hoorde beeldhouwwerken en schilderijen.

“Met het Oud Gemeentehuis zal de site in Heldergem multifunctioneel gebruikt kunnen worden. De deuren na lange tijd opnieuw kunnen openen met deze tentoonstelling doet deugd.” Veerle Baeyens, burgemeester

Vanaf 9 juni gaat het Oud Gemeentehuis in de gemeentelijke verhuur. De locatie kan dan gehuurd worden via ZOEM (www.haaltert.be). Dit is gratis voor erkende verenigingen.

“We blijven investeren in gratis, kwalitatieve ontmoetingsruimte voor onze talrijke erkende verenigingen. Dit is niet alleen een versterking voor Heldergem, maar voor heel Haaltert!” Bart Ottoy, schepen Cultuur en Feestelijkheden