Haaltert krijgt regenboogzebrapaden als permanent symbool tegen discriminatie

Voor homofobie en transfobie is er geen plaats in Haaltert. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Beveren heeft het lokaal bestuur ervoor gekozen om regenboogzebrapaden te realiseren als permanent symbool tegen discriminatie. Het eerste regenboogzebrapad is al klaar, niet toevallig voor 17 mei, de internationale dag tegen homofobie en transfobie.

17 mei was de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Dit jaar laat lokaal bestuur Haaltert niet alleen de regenboogvlaggen wapperen aan de gemeentelijke gebouwen, maar kiest ze met nieuwe regenboogzebrapaden ook voor een permanent symbool in het straatbeeld.

Het zebrapad aan speeltuin De Warande in Haaltert is klaar. De andere zebrapaden volgen zo snel mogelijk, zodra het weer het toelaat.

De nieuwe regenboogzebrapaden zijn binnenkort te vinden in de buurt van de speeltuinen:

  • Omgeving speeltuin De Kouter in Haaltert
  • Omgeving speeltuin De Warande in Haaltert
  • Omgeving speeltuin Fonteinstraat in Haaltert
  • Omgeving speeltuin Kleine Dries Terjoden in Haaltert
  • Omgeving speeltuin De Fransman aan ingang Mottedries/Burg. D’Haeseleerstraat in Heldergem

De kleuren tussen de witte stroken die de oversteekplaats aangeven hebben geen invloed op de reglementering en zijn conform de wegcode.

Veerle Baeyens, burgemeester: “Een visie, een manier van omgaan met elkaar, kan je uitleggen, maar zal winnen aan slagkracht met een zichtbaar symbool. De regenboogzebrapaden zijn hiervan een mooi voorbeeld.”