Merelbeke gaat verder met het vergroenen van haar wagenpark

Donderdag namen ze drie elektrische bestelwagens en een vrachtwagen op gas in gebruik.

Burgemeester Filip Thienpont krijgt de sleutels van één van de nieuwe wagens van garage De Corte

Zopas kreeg het lokaal bestuur de sleutels in handen van 4 nieuwe voertuigen. De aankoop van drie elektrische bestelwagens en een vrachtwagen op aardgas zorgen er nu voor dat maar liefst 85% van het wagenpark aan de euro 5-norm voldoet. Twee op drie voertuigen uit het huidige wagenpark voldoen hiermee zelfs aan de euro 6-norm.

Ons lokaal bestuur heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de verduurzaming en optimalisering van zijn wagenpark. Door een doordacht aankoop- en vervangingsbeleid konden we het wagenpark inkrimpen èn milieuvriendelijker maken. Een tendens die we willen volhouden” aldus Tim De Keukelaere schepen voor milieu en duurzaamheid.

De eerste 3 elektrische bestelwagens zullen door de dienst infrastructuur gebruikt worden. Deze wagens werden na een aanbestedingsprocedure geleverd door garage De Corte uit Oosterzele. Ook de eerste vrachtwagen op aardgas is nu een feit. Deze vrachtwagen werd aangekocht via Fluvius bij vrachtwagenbouwer Scania. De vrachtwagen zal worden ingezet door de dienst infrastructuur voor container- en kraanvervoer.

Burgemeester Thienpont:

“Met onze inspanningen willen we dan ook tonen dat duurzame mobiliteit geen holle belofte is, maar een engagement dat we effectief na willen komen.” Nu reeds beschikt lokaal bestuur Merelbeke over tien bestelwagens op aardgas (CNG). En binnenkort wordt nog een elfde bestelwagen op CNG geleverd. In de loop van deze legislatuur is nog de aankoop gepland van een vrachtwagen op CNG ter vervanging van twee oudere vrachtwagens en de aankoop van een elektrische bestelwagen.

 

 

X