Nieuw Brakels skatepark gaat minimum 300.000 euro kosten

Brakel voorziet een nieuw skatepark. Het huidige park dat achter de sporthal was gesitueerd  werd tijdelijk verplaatst naar parking Tirse omdat er een nieuw zwembad komt.

Voor het  nieuw skatepark heeft de gemeente Brakel liefst 300.000 euro veil.  Voor de realisatie heeft men een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met CREAT zegt schepen Marc De Pessemier (Open Vld)

“Creat ondersteunt de verschillende stappen van het project, gaande van de aanstelling van de ontwerper , over de ontwerpfase en de toewijzing van een aannemer tot en met de begeleidingsopdracht tijdens de uitvoeringsfade.  Het geraamde budget bedraagt 300.000 euro ( exclusief BTW) . Men voorziet de ingebruikname in de tweede helft van 2022.”

In het dossier staat er dat er twee mogelijke locaties worden weerhouden. Gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA) drong aan om de mogelijke locaties te kennen  maar de schepen ging daar niet op in.

In de wandelgangen horen we dat de ene locatie mogelijks op het Rijdtdomein is achter Wielendaelstraat en Meerbeekstraat. Een mogelijke tweede locatie zou achter Het KSA-lokaal zijn niet ver van parking Tirse. De toekomst zal ons wijs maken waar het gaat komen.

De oppositiepartijen vinden het positief dat men een nieuw skatepark gaat creëren maar het prijskaartje wordt wel enorm hoog genoemd.  De verantwoordelijke schepen antwoordde daarop dat er tevens mogelijkheden bijkomen voor BMX en steps.