Ivo Steyaert uit Landskouter wint ultraloop Grand Trail des lacs et châteaux.

Landskouternaar Ivo Steyaert heeft alweer een spectaculaire overwinning op zijn palmares mogen toevoegen. Ivo won afgelopen weekend de GT160, de Grand Trail des lacs et châteaux. Dit is een loopwedstrijd over niet minder dan 160 km aan wandelpaden die worden afgelegd aan de poorten van het natuurreservaat Hoge Venen. Een prachtige regio met heel wat meren en kastelen, omringd door heel veel bos. Deze race was een ultieme test van het  fysieke uithoudingsvermogen en van het psychische vermogen van de lopers. Het parcours van deze wedstrijd startte op de skipiste van Ovivat en liep langsheen Bec du Corbeau, de paragliding startbaan van Coo, het kasteel van Salmchateau, het meer van Robertville, de Falize-rots, het kasteel van Farnières, het meer van Coo en heel wat andere prachtige plaatsen zoals het Kasteel Reinhardstein, de Route des Crêtes (de bergkam), … Met meer dan 6000 hoogtemeters voor de boeg was dit een echt prestigieuze ultraloop in België.

Maar liefst 200 ultralopers namen deel aan deze zware uitdaging. Ivo startte zoals steeds zeer behoedzaam maar liet de concurrentie toch niet te ver weglopen. Hij deelde zoals steeds zijn wedstrijd goed in. Op een bepaald moment liep hij in zesde stelling en had hij zelfs een maximale achterstand van iets minder dan 20 minuten op de leider. Maar paniek staat niet in zijn woordenboek en zijn kennis van zijn eigen lichaam stelde hem meer dan gerust. Dat bleek ook later in de wedstrijd. Steyaert knabbelde stelselmatig zijn achterstand weg en na 120 km wedstrijd nam hij zelfs voor het eerst de leiding in de wedstrijd. Zijn moment was dus gekomen en op zijn beurt diepte hij de voorsprong uit. Na 160 km en na 19 uur, 37 minuten liep Ivo als eerste over de aankomstlijn. Hij had uiteindelijk 37 minuten voorsprong op de tweede in de uitslag en iets minder dan een uur op de derde loper. Eerste dame werd Severine Vandermeulen die de wedstrijd beëindigde na 24 uur, 44 min en 22 sec.

Alweer een straffe stoot van de Landskouternaar  die niet aan zijn proefstuk toe was en die zelfs al een 250 km loop naar zijn hand zette. We kijken nu al uit naar zijn volgende exploot.

Uitslag:

  1. Ivo Steyaert (160 km in 19:37:03)
  2. Sylvain Lejeune (20:13:53)
  3. Blindeman Niels (20:31:53)
X